Mikulášská nadílka splní přání dětí z ukrajinské válečné zóny

30.11.2019 - Ozbrojený konflikt na východě Ukrajiny, který započal v roce 2014, navzdory minským dohodám stále trvá. Každým dnem se střílí ostrými a počet obětí narůstá. Válka ovlivňuje každodenní život rodin a dětí, které žijí v bezprostřední blízkosti frontové linie a nemají kam jít. Nezbývá jim ale nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat. Charitní Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce do těchto oblastí od začátku nepokojů pravidelně přepravuje hygienické a potravinové balíky pomoci. Přidat se mohou také lidé z Opavska.

Nápad uspořádat Mikulášskou nadílku a udělat tak radost dětem, které nemají takové štěstí jako my a vyrůstají v prostředí války, přišel v roce 2017. „Rozhodli jsme se Mikulášskou nadílku zorganizovat znovu i v roce 2019, protože předchozí dva ročníky byly velmi úspěšné a přinesly do tak nehostinného prostředí hodně dětské radosti,“ vysvětluje za Diecézní charitu ostravsko-opavskou vedoucí Střediska, Veronika Mechová.

V loňském roce se díky štědrosti českých dárců podařilo získat přes 150 tisíc korun a obdarovat všech 80 dětí z databáze, které byly uveřejněny na webových stránkách Střediska. „Krásných 43 dárečků jsme vezli již hotových a zabalených z Česka, zbytek jsme díky vybraným prostředkům mohli pořídit v Kyjevě,“ popisuje Mechová loňskou nadílku pro děti ze Slovjansku, Luhanske, Vozdvyženky a Svitlodarsku.

Podrobnější informace spolu s možnostmi, jak se zapojit, najdete na níže uvedeném odkazu:

http://adoptujsi.cz/mikulasska-nadilka-2019/

Děkujeme partnerům