Koncert kapel Naděje a Kofe-in přinesl desetitisíce handicapovanému Pavlovi

11.03.2019 - Dar 60 tisíc korun předali v neděli 10. března 2019 členové skupin Naděje a Kofe-in mladému Pavlovi Palkovičovi z Opavy, kterému před rokem a půl náhlé krvácení do mozku navždy změnilo život. Pavel zůstal upoutaný na lůžko a potřebuje čtyřiadvacetihodinovou péči svého otce. Jeho příběh zasáhl mnoho lidí, včetně muzikantů kapely Naděje, která poté, co ji oslovila Charita Opava, uspořádala pro Pavla charitativní turné. Závěrečný koncert se skupinou Kofe-in loni v prosinci 2018 vyprodal Slezské divadlo v Opavě.

Pavel Palkovič potřebuje kromě celodenní péče svého otce také velmi nákladné rehabilitace a každodenní cvičení. Aby se mohl pohybovat ve svém bytě, musí vynaložit značnou částku na jeho bezbariérovou úpravu. To vše je mimo možnost rodiny.

Díky tomu, že se před rokem ošetřující lékař Pavla Palkoviče obrátil s žádostí o pomoc na Charitu Opava, se o tomto smutném údělu mladého Pavla dověděla také opavská skupina Naděje, která s opavskou Charitou úzce spolupracuje. Vzniklo tak turné, na jehož konci je šek s částkou, která Pavlovi a jeho rodině pomůže zase o trochu lépe zvládat těžký úděl. „Pavlovi jsme předali dar ve výši 60 tisíc korun, které teď bude moci použít na svou další léčbu nebo úpravu bytu,“ říká zpěvák kapely Naděje Petr Cieplý. „Celý koncert nás dojímal od začátku až do konce. Podařilo se něco, v co jsme ani nedoufali,“ dodává.

Výtěžek z benefičního koncertu předali muzikanti kapel Naděje a Kofe-in spolu s dalšími příspěvky lidí, kteří se o Pavlově tragédii dozvěděli. Co opavské kapely připravují na letošní rok a kde najdete videozáznam z koncertu? O všem informují sociální sítě a youtubové kanály obou kapel.

Děkujeme partnerům