Koledníci pozor, vyhlašujeme soutěž o nejlepší tříkrálové foto, video nebo povídku!

20.12.2020 - Ačkoli musí z důvodu protiepidemických opatření zrušeno mnoho akcí, které každoročně doprovázejí Tříkrálovou sbírku, jedna přece jen zůstává i letos – Charita Opava opět vyhlašuje soutěž o nejkrásnější tříkrálové foto nebo selfie a také soutěž o nejlepšího tříkrálového spisovatele. A ke dvěma tradičním soutěžím navíc přidává i třetí – soutěž o nejlepší video.

Soutěž o nejkrásnější tříkrálové foto nebo selfie vyhlašuje Charita Opava tak jako v předchozích letech spolu s týdeníkem REGION OPAVSKO. Obrací se proto na všechny koledníky: pokuste se na fotografii či selfie zachytit specifické situace, v nichž letos bude koledování z důvodu zachování protiepidemických opatření probíhat! Po ukončení Tříkrálové sbírky se sejde odborná tříčlenná porota, která anonymně vybere ze všech došlých snímků ty nejlepší. Vítězná fota budou zveřejněna v REGIONU OPAVSKO i na webových stránkách a facebooku Charity Opava a jejich autoři vyhrají hodnotné ceny. Fotografie zasílejte do neděle 24. ledna 2021 na mail trikralovka-selfie@charitaopava.cz.

Letošní novinkou je soutěž o skvělé foto či video #koledaopava2021. Budete-li sdílet fotky nebo videa s hashtagem #koledaopava2021, zařadí Vás Charita Opava do slosování o hodnotné ceny. Počet příspěvků na jednu osobu není omezen. „Čím více toho nasdílíte, tím větší šanci na výhru máte. A se stejnou fotografií se můžete zúčastnit obou soutěží,“ vzkazují organizátoři. Sdílet je možno do 24. ledna 2021.

Také soutěž o nejlepšího tříkrálového spisovatele může být v těchto časech výzvou popsat koledování za časů koronakrize. Pokud rádi píšete příběhy či básničky, podělte se o ně se svým okolím! Napište nám o svých zážitcích z koledování, ať už jen pár řádků, nebo klidně i delší povídání. S jakými nástrahami jste se museli vypořádat? Co pěkného, zvláštního či překvapivého jste zažili? Příspěvky posílejte na mail tks@charitaopava.cz nebo pošlete na adresu Charita Opava, Přemyslovců 26, 747 07 Opava–Jaktař do neděle 24. ledna 2021. Pro nejlepší autory jsou opět připraveny zajímavé ceny.

Slavnostní online vyhodnocení Tříkrálové sbírky a soutěží chystá Charita Opava na pondělí 15. února 2021.