Klienty vítali v Mravenečku klaun, princezna a tři strakaté krávy

22.02.2019 - Velmi netradiční začátek dne čekal ve čtvrtek 21. února klienty Mravenečku. Vítali je klauni, kamarádka myšáka Mickeyho Minnie, princezna a hned tři strakaté krávy, které si odběhly z pastvy. V Mravenečku totiž právě začínal tradiční maškarní bál a jeho pracovníci se do originálních masek přestrojili hned po ránu.

V pořadí již sedmý ročník maškaráku vypukl v Denním stacionáři pro děti a mládež s kombinovanými vadami Mraveneček hned ráno i pro klienty. „Tentokrát jsme neměli jednotné téma, ale řekli jsme si, že fantazii se meze nekladou a každý ať si zvolí převlek, jaký chce,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Klienti se nedali zahanbit a ihned se přidali v kostýmech víly, zahradníka či fotbalisty, i slečna Klára byla krásně oblečená jako prvorepubliková dáma.

Celé dopoledne bylo v Mravenečku pořádně veselo. „Tančili jsme, soutěžili, nechyběl ´smetákový tanec´ a taky na všechny v jídelně čekalo bohaté pohoštění. A na závěr nesměla chybět tombola, na tu se někteří naši klienti těšili snad ze všeho nejvíc, protože si z ní každý vždy odnese nějakou výhru,“ dodává Jana Konopková.

V tradici maškarních bálů proto hodlají v Mravenečku pokračovat i v dalších letech a už teď sbírají tipy, na jaké téma se bude konat ten příští.

Děkujeme partnerům