Jindřich Štreit otevřel výstavu MŮJ SVĚT, až do konce srpna bude k vidění na zámku v Raduni

13.07.2019 - „Charita Opava si zaslouží velké uznání. Stále totiž vzniká mnoho fotosoutěží, ale po dvou nebo třech letech většinou končí, protože jejich organizátoři ztratí motivaci, přestane je to bavit, vzdají to… V Opavě nejen že vytrvali, ale podařilo se jim z fotosoutěže MŮJ SVĚT, kterou dnes hostí tento skvělý zámek v Raduni, vytvořit respektovanou a uznávanou událost.“ Těmito slovy otevřel vernisáž 11. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT, která během svého celoročního putování dorazila v sobotu 13. července na zámek v Raduni, její patron Jindřich Štreit.

Jindřich Štreit také návštěvníkům představil knihu, která mapuje deset let fotosoutěže MŮJ SVĚT a ocenil invenci grafika Martina Feikuse, který se na ni podílel. Slavnostní odpoledne začalo v 15 hodin a kromě vernisáže fotosoutěže MŮJ SVĚT se v Raduni prezentovala také sochařská výstava Oly Sopčákové. Následovalo slavnostní otevření nové prohlídkové trasy zámku, která prezentuje přerod letního aristokratického sídla v moderní a celoročně obyvatelnou rezidenci s řadou technických vymožeností. Vše s grácií obstarala krásná kastelánka raduňského zámku Markéta Kouřilová.

Fotosoutěž MŮJ SVĚT pořádá již jedenáct let Charita Opava pod patronací prof. Jindřicha Štreita. Autory fotografií jsou zaměstnanci, dobrovolníci a klienti Charit celé České republiky. Fotografie jedenáctého ročníku budou v Raduni k vidění až do konce prázdnin, poté se výstava přesune do Žďáru nad Sázavou.

Děkujeme partnerům