Hvězdná návštěva v Kavárně pro Radost: na kávu a zákusek přišli opavští basketbalisté

10.05.2019 - Už deset dnů se v Obchodním centru Silesia skvěle prezentují v roli číšníků v Kavárně pro Radost klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Ve čtvrtek 9. května si k nim přišli kávu a zákusek vychutnat basketbalisti BK Opava v čele s trenérem Petrem Czudkem.

Číšnici z řad klientů Radosti a opavští basketbalisté se ovšem zdaleka nepotkali poprvé, vlastně to bylo setkání starých známých, kteří se navzájem znají jmény. Už tři roky se navštěvují, opavští borci byli hosty Radosti v jejím sídle v Jaktaři a naopak klienti Radosti už s nimi mohli dvakrát absolvovat trénink i zápas přímo ve víceúčelové hale, kam chodí řada z nich pravidelně fandit.

Jednou ze skalních fanynek z Radosti je také Jana Hertlová. Ta předala Petru Czudkovi knihu fotografií, která mapuje deset let fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádané Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit České republiky. A protože Jana Hertlová v ní má snímek, za který loni obdržela druhou cenu v kategorii pro klienty, požádal ji Petr Czudek, aby mu ke své fotografii napsala věnování s autogramem.

„Za toto partnerství s Charitou Opava jsme rádi, protože určitě obohacuje nás i naše přátele z Radosti, dokonce bych řekl, že nás ještě více,“ vzkazuje Petr Czudek. A věrným fanouškům z Radosti předal také pozvání: ve středu 15. května dopoledne jsou už potřetí očekáváni ve víceúčelové hale, kde pro ně celý tým BK Opava připravil další společný trénink a zápas. Jaký bude, to je zatím překvapení, ale určitě jiný, než oba předchozí…

Děkujeme partnerům