Exkurze v nových chráněných dílnách mnohé zaměstnance překvapila

25.09.2020 - Ještě před slavnostním otevřením nových prostor Chráněných dílen Charity Opava chystaným na čtvrtek 8. října, si měli možnost zrekonstruovanou část bývalého areálu strojní traktorové stanice v Jaktaři prohlédnout zaměstnanci všech charitních středisek. A protože jich je již více než 270, museli přicházet postupně skoro celý den.

„Letošní situace nám neumožnila uspořádat celocharitní setkání, které už několik let probíhá jednou ročně Na Rybníčku,“ říká asistentka ředitele Charity Opava Svatava Bláhová. „A tak jsme rádi, že jsme se mohli potkat se všemi zaměstnanci při této příležitosti,“ dodává.

Ačkoli se do nových prostor postupně stěhují až dvě třetiny zaměstnanců, mnozí areál navštívili znovu až po dlouhé době, nebo dokonce poprvé. A tím, co zde spatřili, byli skutečně překvapeni. Zrekonstruovanými prostory s moderním zázemím jednotlivé skupiny i s komentářem provedl zástupce ředitele Tomáš Schaffartzik, který měl rekonstrukci po celou dobu na starost, spolu s ním se průvodcovské úlohy zhostili také další zaměstnanci dílen. Všichni si nejprve prohlédli čtyři velké haly, které budou sloužit k likvidaci nebezpečného odpadu a kompletaci, následně se přesunuli do budovy, v níž již sídlí například šicí a keramické dílny, laser a administrativa.

Tady je pak čekalo promítání fotografií s přednáškou, které se zhostil ředitel Jan Hanuš. Především porovnávání fotografií zachycujících jednotlivá místa areálu před rekonstrukcí a po ní ukázalo, kolik práce se zde muselo za poslední dva roky udělat, aby zdevastované budovy opět zářily novotou. A během výkladu všem přišlo k chuti výborné občerstvení, završené kávou podávanou klienty sociálně terapeutické dílny Radost, a chutnými koláči, které Charitě Opava sponzorsky poskytla firma Knappe.

Děkujeme partnerům