EKOLAMP již zlikvidoval přes 60 milionů světelných zdrojů, spolupracuje také s Charitou Opava

06.10.2019 - Neuvěřitelných 60 milionů světelných zdrojů se podařilo za 14 let existence sebrat a zrecyklovat společnosti EKOLAMP. Na recyklaci tohoto nebezpečného odpadu se podílí také Chráněná technická dílna Charity Opava, s níž společnost EKOLAMP spolupracuje.

Vysloužilá elektrozařízení se v České republice sbírají již 14 let. Kolektivní systém EKOLAMP, byl založen v roce 2005 proto, aby vytvořil podmínky pro ekologicky šetrné nakládání s vysloužilými osvětlovacími zařízeními. Za dobu své existence vybudoval EKOLAMP po celé České republice širokou síť sběrných míst, aby mohl zdarma poskytovat služby sběru a recyklace elektrozařízení - a to jak firmám a institucím, tak i běžným občanům.

Charitní Chráněná technická dílna sídlí ve Velkých Hošticích na Zámecké ulici 68, postupně ale svou činnost přesouvá do větších a více vyhovujících prostor na ulici Přemyslovců v Jaktaři. Zaměstnává přes třicet osob, znevýhodněných na otevřeném trhu práce. Svým programem je zaměřena na zpracování klasických i nebezpečných odpadů, zejména elektroodpadu, ale nabízí také skartaci dokumentů včetně jejich odvozu a tzv. demagnetizaci. Přispívá tak spolu s kolektivním systémem EKOLAMP k řešení problému ekologické likvidace odpadů v opavském regionu.

Soubory ke stažení

ekolamp-sbira-elektro.png ekolamp-sbira-elektro.png 49 kB

Děkujeme partnerům