Do Rožnova vyrazila tři auta s Mravenečky

07.06.2019 - Hned tři auta vyrazila posledního května do Rožnova pod Radhoštěm. Uvnitř byli Mravenečci – tedy klienti a personál denního stacionáře pro děti a mládež s kombinovanými vadami. Jak už to v tomto středisku Charity Opava bývá, výlet do Rožnova, na který se všichni těšili, museli připravovat dlouho dopředu, protože Mravenečci potřebují velkou péči a důkladné plánování.

Aby se osm klientů a osm pracovníků včetně vozíčků mělo do Rožnova možnost dostat, museli si Mravenečci ke svému vozu vypůjčit ještě auta z Vlaštoviček a ředitelství. „Děkujeme za to, mohli jsme proto vyjet hned ráno a už v deset hodin jsme se procházeli ve skanzenu,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Mravenečci si to nejdříve zamířili do zdejšího Dřevěného městečka, kde je čekala na prosluněných lavičkách svačina, pak jsme prohlédli celý areál a do některých domů se dostali i s vozíčky.

„Oběd byl předem domluvený v hospůdce Na posledním groši a všem moc chutnalo. Odpoledne jsme namířili i s průvodcem do Mlýnské doliny a prohlédli jsme si kovárnu, pilu, mlýn… Celý výlet se vydařil, sluníčko nás provázelo celý den a nikomu se snad ani nechtělo odjíždět domů,“ dodává Jana Konopková. Zorganizovat takovýto výlet, který není pro zdravé lidi žádným problémem, bývá u Mravenečků velmi náročné. Ale jak se všichni shodli, stojí to za to, protože skanzen v Rožnově byl pro všechny pohlazením na duši.

Děkujeme partnerům