Do Kavárny pro Radost zavítala novinářka Julie Urbišová z New Orleans

10.06.2019 - Svou knihu „Doma v Nola“ představí na festivalu Hradecký slunovrat novinářka Julie Urbišová. Rodačka z Kobeřic, žijící již déle než deset let v New Orleans, působí jako novinářka na volné noze a tamní život přibližuje divákům ČT a posluchačům Českého rozhlasu. Ve čtvrtek 6. června přišla na návštěvu do Kavárny pro Radost.

Julie Urbišová do New Orleansu poprvé přijela v roce 2007 na výměnný pobyt a brzy se vrátila natrvalo. „Zdejší život a kultura jsou natolik pestré, že dělají z New Orleansu jedno z nejzajímavějších amerických měst,“ říká. Ty nejlepší příběhy a reportáže, doplněné navíc o texty z běžného života, vybrala do knihy Doma v Nola, což je místní často používaná zkratka pro New Orleans.

V knize Doma v Nola najdete vše od zábavy a barevného karnevalu Mardi Gras, přes tradiční jazz, legendy neworleanské hudební scény a nejlepší jižanské pochoutky, až po problematiku současnosti, jako jsou hurikány nebo například odstraňování problematických pomníků z americké občanské války. Kniha je doplněna o fotografie z místa a také ilustrace místních dětí, vystihující barevnost celého Jihu. Zaujme cestovatele, americké nadšence, kulináře i muzikanty nebo všechny ty, kteří někdy do New Orleansu zavítali.

Knihu si můžete koupit v prodejně Kosmas Mezi trhy v Opavě, nebo online. Beseda s Julií Urbišovou je na Hradeckém slunovratu na programu v sobotu 29. června. Den předtím se zde ale ještě jednou potká s klienty Radosti, kteří budou celý festival zahajovat svým stínovým divadlem.