Dílny v Hošticích se s EKOLAMPEM podílejí na ekologické likvidaci odpadů

03.04.2018 - Až 727 tun nebezpečných světelných zdrojů a více než 1300 tun svítidel se loni podařilo zrecyklovat společnosti EKOLAMP - kolektivnímu systému pro zpětný odběr osvětlovacích zařízení. Podíl na tom má i Chráněná technická dílna, jejímž je EKOLAPM partnerem.

Až 727 tun nebezpečných světelných zdrojů a více než 1300 tun svítidel se loni podařilo zrecyklovat společnosti EKOLAMP - kolektivnímu systému pro zpětný odběr osvětlovacích zařízení. Podíl na tom má i Chráněná technická dílna, jejímž je EKOLAPM partnerem.

Až 727 t nebezpečných světelných zdrojů a více než 1300 t svítidel se loni podařilo zrecyklovat společnosti EKOLAMP - kolektivnímu systému pro zpětný odběr osvětlovacích zařízení. Podíl na tom má i Chráněná technická dílna, jejímž je EKOLAPM partnerem.

Tyto dobré výsledky mají svůj zásadní ekologický dopad. Moderní světelné zdroje totiž obsahují stopové množství rtuti. Rozhodně proto nepatří do běžného odpadkového koše. „Všem našim partnerům děkujeme,“ vzkazuje společnost EKOLAMP.

Charitní Chráněná technická dílna sídlí ve Velkých Hošticích na Zámecké ulici 68 a zaměstnává několik desítek osob, znevýhodněných na otevřeném trhu práce. Svým programem je zaměřena na zpracování klasických i nebezpečných odpadů, zejména elektroodpadu, ale nabízí také skartaci dokumentů včetně jejich odvozu a tzv. demagnetizaci. Přispívá tak k řešení problému ekologické likvidace odpadů v opavském regionu.

Děkujeme partnerům