Dary od společností MODEL, Kolibřík a Nadace ČEZ. Děkujeme, dezinfekce a ochranných prostředků stále není dost

24.04.2020 - Nouzový stav přinesl kromě náročných a těžkých situací také řadu aktů solidarity jedinců, institucí i firem. Zařadily se k nim mimo jiné společnosti MODEL a Kolibřík i Nadace ČEZ, od nich Charita Opava obdržela darem tolik potřebnou dezinfekci či finance na zakoupení ochranných prostředků. Přesto toto vše stále chybí a určitě velmi oceníme i další dary!

Od společnosti MODEL jsme dostali darem čtyřicet litrů dezinfekce. „Děkujeme, moc si Vaší pomoci vážíme,“ vzkazuje ředitel Charity Opava Jan Hanuš spolu se zaměstnanci a klienty všech středisek, jimž byla dezinfekce poskytnuta.

Deset litrů dezinfekce poslala Charitě Opava také firma Kolibřík. „Přestože jsme nízkonákladová sociální firma a naší prioritou není zisk, klademe důraz na pomoc potřebným. Proto si dovolujeme zaslat jako malý dar deset litrů profesionální dezinfekce Anti-COVID, která je určena na desinfekci povrchů i rukou. Věříme, že přijde vhod a využijete ji tam, kde je nejvíce potřeba,“ píše jednatel společnosti Břetislav Novosad.

A do třetice jsme byli částkou padesát tisíc korun obdarování Nadací ČEZ, která vyhlásila grantové řízení Krizová pomoc 2020, jehož cílem je pomoct zmírnit dopady krizové situace spojené s pandemií onemocnění covid-19. „Děkujeme, peníze využijeme na nákup respirátorů FFP2, respiračních masek s výměnnými filtry a bezdotykových teploměrů," přidává slova poděkování Jan Hanuš.

Spotřeba dezinfekce a ochranných prostředků je ovšem v Charitě Opava ohromná, vše nutně potřebují ošetřovatelky a zdravotní sestry terénních služeb i další střediska, která zůstala v provozu. Děkujeme tedy všem dárcům, včetně těch, kteří nám budou chtít pomoci i v dalších týdnech. Potřebujeme to! 

Děkujeme partnerům