Chráněné dílny zaujaly na festivalu Cesty za oponu

08.09.2017 - Velkému zájmu se těšil prodejní stánek s výrobky chráněných dílen Charity Opava na festivalu Cesty za oponu, který proběhl ve čtvrtek 7. září v areálu psychiatrické nemocnice v Opavě.

Festival, který se na tomto netradičním místě uskutečnil již podruhé, přinesl koncerty skupin Buty, Ladě, Babalet a mnoha dalších, výstavy, besedy, workshopy, taneční i cirkusové vystoupení a během celého dne se zde také ve stáncích prezentovala řada neziskových organizací včetně Charity Opava. A právě stánek s výrobky charitních chráněných dílen se těšil snad největší pozornosti návštěvníků. „O naše výrobky byl velký zájem, několikrát jsme museli z auta doplňovat vyprodaný sortiment,“ pochvalovali si prodávající. Stánek Charity Opava také na festivalu zůstal jako poslední až do nočních hodin.

„Hlavním cílem festivalu je otevřít brány nemocnice veřejnosti a propojit světy zdravých a nemocných přirozenou cestou,“ vysvětluje smysl této neotřelé akce její organizátorka Eva Klimešová. Při organizaci festivalu se totiž potkávají pacienti, dobrovolníci i profesionálové s cílem vytvořit společně smysluplnou akci, bořící zažité stereotypy o lidech s psychickou nemocí.