Charitu Opava čekají náročné prázdniny, provoz středisek přesto omezovat nebudeme

30.06.2020 - Velká přestavba a stěhování čeká o prázdninách Charitu Opava. Přesto zůstanou všechna její střediska o prázdninách v provozu bez omezení. Týká se to nejen pečovatelské, zdravotní a hospicové terénní péče, ale také půjčovny zdravotních pomůcek, Wellness centra a Občanské poradny či střediska krizové pomoci Naděje.

Klientům budou přes léto k dispozici také v Denním stacionáři pro seniory, v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené nebo v Chráněném a podporovaném bydlení pro duševně nemocné. Nepřetržitě bude v červenci i srpnu výjimečně otevřen také denní stacionář Mraveneček. „Vždy v červenci sice míváme celostřediskovou dovolenou, ale letos jsme od toho upustili vzhledem k tomu, že jsme měli dva a půl měsíce zavřeno z důvodu koronakrize,“ vysvětluje vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „Chápeme klienty i opatrovníky, že jsou teď za provoz rádi,“ dodává.

Provoz neomezí ani sociálně terapeutická dílna Radost a Chráněné dílny Charity Opava, přestože je čekají velmi náročné pracovní prázdniny. Ve středisku Radost v Jaktaři totiž začne plánovaná náročná rekonstrukce a chráněné dílny se budou postupně stěhovat ze svých pracovišť ve Velkých Hošticích, Vlaštovičkách a v Jaktaři do nových prostor bývalé strojní traktorové stanice v Jaktaři.

Děkujeme partnerům