Charita hledá koledníky, vyhrát mohou chytrý mobil

13.11.2013 - Tři chytré mobilní telefony SAMSUNG GALAXY YOUNG čekají na koledníky, kteří se v lednu 2014 zúčastní Tříkrálové sbírky, pořádané Charitou Opava. Ale to není jediná z novinek, které budou doprovázet v lednu příštího roku tradiční dobročinnou sbírku, vstupující již do čtrnáctého ročníku.

Už po čtrnácté se počátkem ledna 2014 vydají v tisících městech a obcích České republiky na pouť dům od domu koledníci Tříkrálové sbírky Charity České republiky, aby zvěstovali radost i naději v to, že mezi námi stále ještě žije láska, porozumění a ochota nezištně pomáhat. A po čtrnácté se k této radostné zvěsti přidají i tříkráloví koledníci Charity Opava. Spolu s poselstvím Boží lásky, dobra a klidu budou opět prosit o příspěvek na charitní dílo. Výtěžek z poslední sbírky přispěl mimo jiné k výraznému zkvalitnění péče o opavské seniory na Opavsku, ten ze sbírky nadcházející zase pomůže utišit bolest nemocným v hospicové péči či zlepší pracovní prostředí handicapovaným v chráněných dílnách.

Aby krásná tradice Tříkrálové sbírky, založená na lidské solidaritě, mohla být naplněna i v roce 2014, hledá Charita Opava dětské tříkrálové koledníky a k nim také vedoucí skupinek, kteří však musí být starší 15 let. Pro všechny dětské koledníky je tak jako každý rok připravena soutěž o nejkrásnější vlastnoručně vyrobenou Tříkrálovou kometu, filmové představení a bruslení zdarma, letos ale mohou získat jeden ze tří chytrých mobilních telefonů. Dva čekají na vylosované koledníky, třetí připadne tomu, jehož vlastnoručně vyrobená kometa se bude nejvíce líbit odborné komisi. Jména vylosovaných výherců budou uveřejněna na webových stránkách Charity Opava 23.ledna 2014.

Koledníci a vedoucí skupinek se mohou v průběhu prosince hlásit na čísle 604 175 518 nebo na e-mailu gilikova@charitaopava.cz. S výše uvedeným telefonním číslem a mailovým kontaktem je také spojena druhá novinka nadcházející Tříkrálové sbírky. Pokud někoho koledníci při poslední sbírce nenavštívili a on by je přesto rád uvítal, může poslat do konce roku 2013 prosbu mailem či SMS a v lednu 2014 na jeho dveře Kašpar, Melichar a Baltazar určitě zaklepou.

Tříkrálová sbírka začne v Opavě ve čtvrtek 2. ledna 2014 v 16 hodin před kostelem sv. Vojtěcha, odkud bude slavnostním tříkrálovým průvodem v rytmu bubenického orchestru BORIS pokračovat na Horní náměstí, kde vystoupí v krátkém divadelním představení umělci Slezského divadla v Opavě a pěvecký sbor Sluníčko. Podrobnější informace naleznete již brzy v Domovníku a na tomto webu.