Český rozhlas: charitní dílny pomůžou v rámci GDPR s likvidací dat

28.05.2018 - Stále více institucí a úřadů se obrací na Chráněnou technickou dílnu ve Velkých Hošticích v souvislostí se skartací nebo likvidací dat v návaznosti na nařízení EU o ochraně osobních údajů, známého pod zkratkou GDPR. Referoval o tom Český rozhlas.

Stále více institucí a úřadů se obrací na Chráněnou technickou dílnu ve Velkých Hošticích v souvislosti se skartací nebo likvidací dat v návaznosti na nařízení EU o ochraně osobních údajů, známého pod zkratkou GDPR. Referoval o tom Český rozhlas.

Reportáž Martina Knitla o tom, že charitní dílny vlastní všechna potřebná oprávnění k likvidaci včetně certifikace Národního bezpečnostního úřadu pro stupeň utajení ´Důvěrné´, odvysílal Český rozhlas v pátek 25. května, tedy přesně v den, kdy nařízení GDPR vstoupilo v platnost.

Poslechnout si ji můžete na níže uvedeném odkazu.

Připomeňme, že Chráněná technická dílna, zaměstnávající pouze osoby znevýhodněné na otevřeném trhu práce, nabízí profesionální skartaci dokumentů na velkokapacitních strojích INTIMUS nebo likvidaci dat na hard discích formou demagnetizace na zařízení INTIMUS 9000, které využívá pro likvidaci dat třeba aliance NATO. Chráněná technická dílna Charity Opava, která splňuje podmínky pro tzv. „náhradní plnění“, sídlí na Zámecké ulici 68 ve Velkých Hošticích a telefonické spojení na ni je 553 764 057.