Cena Charity České republiky pro Jana Hanuše. Blahopřejeme!

02.11.2018 - Cenu Charity České republiky převzal ve středu 31. října Obecním domě v Praze ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Stal se tak jedním z devíti oceněných, kterým byla letos cena udělena jako poděkování a veřejné uznání za nelehkou a obětavou práci.

Cena je udílena pracovníkům, dobrovolníkům a podporovatelům Charity Česká republika od roku 2008. Jednotlivé kandidáty nominují diecézní Charity se souhlasem místního biskupa. „Jan Hanuš v Charitě Opava pracuje od roku 1991,“ píše se v nominaci ředitele Charity Opava. „Zpočátku působil jako vedoucí domova pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách, v roce 2004 převzal vedení opavské Charity s jejími 19 službami. Jan Hanuš je příkladem úspěšného manažera, který významně přispěl k rozvoji služeb a budování dobrého jména opavské Charity. Pod jeho vedením získala Charita Opava v roce 2014 titul ´Neziskovka roku´.“

Jan Hanuš cenu vnímá jako ocenění celé Charity Opava. „Je to cena pro Charitu Opava, ne pro mne, bez všech těch skvělých lidí, kteří se každodenně už téměř tři desetileté snaží, abychom na Opavsku pomáhali nejen srdcem, ale také profesionálně, bych nikdy nebyl nominován,“ říká.

K držitelům Ceny Charity Česká republika patří také první ředitelka Charity Opava Anna Ekslerová, která ji převzala v roce 2008. O dva roky později ocenění obdržely také další dvě zakladatelsky Charity Opava Olga Rampáčková a Anna Foldýnová.

www.charita.cz/aktualne/clanky/charita-cr/pet-muzu-a-ctyri-zeny-obdrzeli-letosni-cenu-charity-cr/#!prettyPhoto