Buďte (už podruhé) jednička! Začíná dražba vstupenky 001 pro Radost

03.12.2019 - Pokud chcete vlastnit nebo pod stromeček někomu věnovat dřevěnou vánoční permanentku na festival Hradecký slunovrat 2020, můžete si ji pořídit v předprodeji. Pokud ovšem chcete, aby tato originální vstupenka měla jedinečné číslo 001, budete se o ni muset utkat v dražbě. Výtěžek z ní bude stejně jako loni určen klientům sociálně terapeutické dílně Radost.

Buďte jednička a přihoďte! Pod tímto sloganem proběhl první ročník dražby voňavé dárkové permanenty loni před Vánocemi. Akce nakonec vynesla klientům Radosti skvělých 11 tisíc korun. Také proto se ředitel Hradeckého slunovratu Václav Müller rozhodl z původně jednorázového nápadu učinit tradici, jejíž druhý ročník odstartuje na facebookové stránce festivalu Hradecký slunovrat v úterý 3. prosince v 19 hodin a skončí v sobotu 7. prosince v 19 hodin. Přihazovat bude možno od počáteční částky 600 korun přímo na této stránce:

https://www.facebook.com/hradeckyslunovrat/photos/a.129094523927917/1108136012690425/?type=3&theater

Dražba je pokračováním těsné spolupráce Hradeckého slunovratu a Charity Opava. Charitní chráněné dílny vytvářejí pro festival řadu výrobků merchandisingu, koneckonců také dřevěné dárkové vánoční permanenty vyrobily na speciálním laseru Chráněné dílny sv. Josefa. Letos také Hradecký slunovrat spolu s Charitou Opava zorganizoval velmi úspěšnou sbírku na elektrický invalidní vozík pro paní Helu Jombíkovou. Náhodou není ani to, že výtěžek dražby bude určen sociálně terapeutické dílně Radost. Její klienti s mentálním postižením totiž tradičně pletou košíky pro speciální edice festivalového vína a loni se dokonce stali hvězdami Hradeckého slunovratu, který za velkého potlesku přítomných slavnostně otevřeli svým stínovým divadelním vystoupením.

Loňskou dražbu vyhrála Hanka Bojdová, majitelka pražské kavárny CAFÉ JEN, které mohli na Hradeckém slunovratu klienti Radosti osobně poděkovat. A určitě se k tomu chystají také na Hradeckém slunovratu 2020, jenž právě začíná postupně zveřejňovat zajímavé interprety. Těšit se můžete například na legendární Hradišťan, Letní kapelu Jaromíra 99 nebo talk show Zbigniewa Czendlika.

Tedy – buďte už podruhé jednička, vstupenka s číslem 001 čeká právě na Vás!

Děkujeme partnerům