Bahno, miny, střelba. Tým Mravenečků bojoval v závodě „Pomáháme sportem“

25.05.2019 - Téměř s nasazením života bojoval ve čtvrtek 23. května tým Denního stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček v branném závodě „Pomáháme sportem“. Ve Štítině ho již po několikáté uspořádal 53. pluk průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky Opava spolu s místní Základní školou generála Heliodora Píky.

Tým Mravenečku, který byl mezi dalšími družstvy výjimečný tím, že ho tvořilo pět žen a jen jeden muž, musel na náročné a vysilující trati kromě fyzičky obstát také při plnění náročných úkolů na deseti soutěžních stanovištích. „Ačkoli jsme do cíle nedoběhli jako první, myslím si, že jsme se se závodem statečně poprali,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková.

Důležitější totiž podle ní bylo podpořit účastí dobrou věc – před několika lety byl výtěžek této akce určen právě Mravenečku, letos pomůže dětskému oddělení Slezské nemocnice v Opavě. „A taky jsme udělali něco pro své zdraví, i když s tímto tvrzením kolegové možná nebudou tak úplně souhlasit,“ dodává s úsměvem. „Po celou dobu vládla skvělá atmosféra, dobrá nálada a smích nás provázel celý den. A taky nás mile překvapil pan ředitel Jan Hanuš, který nás nejen přijel podpořit, za což mu patří velký dík, ale taky nás během celého závodu fotil,“ přidává Jana Konopková slova díků za skvělé fotografie, které si můžete prohlédnout pod tímto článkem.

Děkujeme partnerům