Anděl pomohl Mravenečkům vyrobit vánoční dárky (+ reportáže TV POLAR a Českého rozhlasu)

10.12.2021 - Prodejna květin, kterou s názvem Květinová dílna Anděl provozuje na Krnovské ulici v Opavě Gabriela Andělová, leží jen kousek od sídla denního stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček. Nejen pracovnice Mravenečku, ale také klienti tohoto střediska Charity Opava si zde proto chodí kupovat květiny vždy, když potřebují obdarovat někoho ze svých blízkých. S paní Andělovou se díky tomu dobře znají. To dalo vzniknout velmi pěknému vánočnímu setkání.

„Když nedávno přišla řeč na to, že se v Mravenečku chystá pro klienty vánoční tvoření, tak jsem si hned řekla, že by mohlo proběhnout u mne v prodejně,“ líčí Gabriela Andělová. „Možná si paní Andělová ani neuměla představit, jak velkou radost tímto dárkem našim klientům udělá,“ doplňuje vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Když se totiž klienti Mravenečku dověděli o tom, že by zde mohli s pomocí profesionála vyrobit svým blízkým dárky pod stromeček, nemohli se dočkat. Očekáváné dny nastaly ve středu 8. a čtvrtek 9. prosince. Klienti se rozdělili na tři skupiny, aby se jim pracovníci mohli patřičně věnovat, a přijeli do Květinové dílny tvořit malé originální dekorativní stromečky svým blízkým.

„Moc za nás a především naše klienty děkujeme, byla to pro nás krásná setkání,“ vzkazuje Jana Konopková. A protože si Gabriela Andělová pro všechny nachystala nejen materiál a ozdoby, ale také výborné nealkoholické moštové víno, mohli si společně přiťuknout na šťastné a veselé Vánoce. Díky vstřícnosti Gabriely Andělové jsou pro Mravenečky zase o kousek hezčí.

Takto zachytila vánoční tvoření TV POLAR:

A poslechněte si reportáž, kterou natočil Martin Knitl pro Český rozhlas:

Soubory ke stažení

Vánoční dárky Mraveneček - repo Český rozhlas prosinec 2021.mp3 Vánoční dárky Mraveneček - repo Český rozhlas prosinec 2021.mp3 1776 kB

Děkujeme partnerům